Natječaj za sudjelovanje na XIX. izložbi fotografija na temu „ŽENA“

Fotoklub Color objavljuje Natječaj za sudjelovanje na XIX. izložbi fotografija na temu „ŽENA“.  Rok za prijem radova je nedjelja, 26.02.2023 god. do 24,00 sata.

Ivica Nikolac/Iz albuma ljubavi
Ivica Nikolac/Iz albuma ljubavi

Na natječaju mogu sudjelovati svi fotografi s područja Hrvatske i susjednih zemalja. Primaju se crno-bijele i fotografije u boji, neovisno o tehnici obrade, u digitalnom obliku. Tema izložbe je žena kao i sve ono što je tematski povezano uz pojam žene; portret, akt, sport, posao, zanimanja, i sl. Žena ne mora nužno biti jedini subjekt fotografiji, ali kao tema mora dominirati na fotografiji.

Svaki autor može sudjelovati s najviše šest (6) fotografija. Kolekciju čine (3) tri fotografije.

PRIJAVA I OZNAČAVANJE:
Radovi se mogu prijaviti i poslati isključivo u elektroničkom obliku, putem e-maila na adresu: FKColorzena2023@gmail.com zajedno s prijavnicom i potvrdom o uplati kotizacije.

Fotografije trebaju biti u JPG formatu, duža stranica minimalno 3000 px, 300 dpi-a.

Na prijavnici i na fotografiji napisati istovjetni redni broj i naziv fotografije.
Na fotografijama upisati samo redni broj i ime fotografije (bez imena autora).

Prijavnicu možete skinuti kao word dokument na www.fotoklubcolor-rijeka.hr popuniti je čitko i priložiti.  Svi podaci iz prijavnice moraju biti obavezno popunjeni (radi kontakta ili dostave nagrada).

KOTIZACIJA
Kotizacija za sudjelovanje autora ili autorice iznosi 10 eura. Kotizacija se uplaćuje  na žiro račun foto kluba Color  IBAN broj: HR1823600001101893177. U pozivu na broj obavezno upišite HR00 2023 – 1.  Članovi Fotokluba Color imaju pravo na kotizaciju u iznosu od 6 eura.

Kotizacija se može uplatiti i putem PayPala (Vidi online obrazac za prijavu)

Izbor fotografija za izložbu i dodjelu nagrada izvršit će ugledna slovenska fotografkinja Maja Šivec (facebook.com/amicus.luminis). Odluke selektorice izložbe su konačne i neopozive. Odabrane i nagrađene fotografije za izložbu izradit će Foto klub Color.

Organizator će izraditi PDF katalog s imenima autora i izabranim fotografijama za izložbu i dostaviti svim autorima koji su poslali svoje radove na izložbu. Radovi koji ne odgovaraju propisanim uvjetima neće biti uvršteni u konkurenciju.

NAGRADE I PRIZNANJA:
Za pojedinačne fotografije ili kolekciju: 1., 2., 3 nagrada (plakete i diplome) te 6  pohvala

KALENDAR:
Prijem radova, krajnji rok:   nedjelja, 26.02.2023 god. do 24,00 sata.
Izbor i ocjenjivanje radova:  utorak, 28. 02. 2023. g.
Otvaranje izložbe:  srijeda,  8. 03. 2023. g., u 19,00 sati.

XIX. izložba  „ŽENA“-2023  će biti postavljena u galeriji foto kluba Color, Rijeka Titov trg 6/2.

U slučaju promjene mjesta postave i  otvaranja izložbe, javnost će  biti obaviještena putem javnih glasila, facebooka i web stranice Kluba. Autore će se obavijestiti i putem e-poruke.

OSTALE ODREDBE:

  • Podjela nagrada i priznanja na izložbi u srijedu,  08.03.2023 g.
  • Nagrađeni autori koji neće moći prisustvovati otvaranju izložbe, nagradu/priznanje moći će podignuti u Klubu (ili ćemo im biti dostavljena poštom).
  • Svaki autor osobno odgovara za snimljenu i prijavljenu fotografiju.
  • Autor je suglasan da njegovi radovi bez naknade mogu biti objavljivani u katalogu, na web stranici i facebook stranici Fotokluba, te ostalim medijima i publikacijama.
  • Radovi neće biti korišteni u komercijalne svrhe od strane organizatora.
  • U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka FK Color se obavezuje da će podatke (imena), autora koristiti samo za potrebe izložbe „ŽENA“- 2023.,
    (u katalogu izložbe, objavom nagrađenih u tisku, facebooku i na svojoj web stranici).
  • Sve dodatne informacije i upite možete dobiti putem e-maila: FKColorzena2023@gmail.com  te putem mob: 091 27 37 526 (Tajnik kluba Edi Primožić).

Rijeka, 16. siječnja 2023. godine
Predsjednik
Foto kluba Color
Ivica Nikolac

Online prijava – XIX. izložba fotografija Žena 

Prijavnica za XIX izložbu Žena 2023 (Word dokument)