Natječaj za sudjelovanje na 3. Izložbi fotografija pod nazivom “Od Gorja do Primorja”

FOTO KLUB COLOR RIJEKA

Natječaj za sudjelovanje na 3. Izložbi fotografija pod nazivom

„OD GORJA DO PRIMORJA“

 

Opće odredbe:

Na natječaj mogu sudjelovati svi fotografi, amateri, pojedinci i foto klubovi s područja Primorsko-goranske županije.

Broj radova:

Svaka autorica/autor može sudjelovati s najviše pet crno bijelih ili kolor fotografija. Neće se primati fotografije koje su već bile izlagane na ranijim izložbama u Rijeci.

Tema izložbe:

Fotografije moraju geografski i tematski obuhvaćati, kako i sam naslov izložbe govori, područje Primorsko-goranske županije, uključujući otoke Krk, Rab, Cres i Lošinj te Gorski kotar. Fotografije trebaju tematski biti vezane uz tradicionalnu arhitekturu i zanate (bačvari, ribari, mlinari, kalafati i sl), narodne običaje, prirodne specifičnosti našeg kraja (bura, jugo, nevere, vrtače, gromače i sl). Teme mogu biti i fotografije nadolazećeg ljeta, (krajolici, plaže, turisti, kupači, događaji u ljetnoj sezoni i sl.).


Veličina fotografija:
Fotografije moraju biti u JPG formatu veličine 40×30 ili 45×30, 300 dpi i maksimalne veličine do 6 MB.

Označavanje fotografija: U fajlu je potrebno napisati redni broj fotografije, naziv fotografije i na priloženom CD-u ili DVD-u napisati ime autora fotografija.

Prijavnica: Prijavnica se može skinuti u word dokumentu (sa www.fotoklubcolor-rijeka.hr) i popuniti je čitko, po mogućnosti na računalu. Podaci iz prijavnice moraju biti identični s podacima upisanim na izabranim fotografijama.

Kotizacija: Kotizacija za članove FK Color iznosi 40,00 kn a za ostale 50,00 kn. Kotizacija se uplaćuje na FK Color 51000 Rijeka Titov trg 6/2 IBAN: HR1823600001101893177.

Prijava: Fotografije za izbor, prijavnice i potvrde uplate kotizacije mogu se dostaviti na mail fotoklubcolor@gmail.com, putem pošte na adresu FK Color 51000 Rijeka, Titov trg 6/II ili direktno u poštanski sandučić na navedenoj adresi Kluba. Rok dostave radova je 01. 6. 2015 godine.

Izbor fotografija: Izbor prispjelih radova izvršit će selektor 3. 6. 2015 godine.

Obavijest autorima: obavijest autorima o izabranim radovima dostavit će se do 6. 6. 2015 godine.

Foto klub Color se obvezuje izraditi za izložbu sve izabrane fotografije od strane selektora.

Nagrade i priznanja: za pojedinačne radove dodijelit će se diplome za 1, 2, i 3 mjesto, te 3 pohvale.

Katalog: Organizator se obvezuje izraditi katalog s nagrađenim radovima.

Ostale primjedbe: Svaki autor osobno odgovara za snimljenu fotografiju. Autor je suglasan da njegovi radovi mogu biti bez naknade objavljivani u katalogu, na WEB stranici te u ostalim medijima i publikacijama. Organizator izložbe obvezuje se da se radovi izlagača neće koristiti u komercijalne svrhe. Potpisom prijavnice autori prihvaćaju uvjete ovog raspisanog natječaja.

Otvorenje izložbe: otvorenje izložbe „OD GORJA DO PRIMORJA“ je u četvrtak 18. 6. 2015 godine u 20,00 sati u Galeriji FK „Color“, Rijeka, Titov trg 6/II..

Kontakt telefon: 091/27 37 526, 091/53 63 842 e- mail: fotoklubcolor@gmail.com

 

Predsjednik Foto kluba Color Edvard Primožić v.r.