Izložba riječkog Foto kluba Color postavljena u Galeriji Fotokluba Split

U Galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici postavljena je gostujuća izložba fotografija iz Rijeke – riječkog Foto kluba Color „8. salon crno-bijele fotografije 100+1“, koju je riječka publika mogla vidjeti krajem prosinca i početkom siječnja u Galeriji Filodrammatica.

Izložbu su otvorili Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split i Ivica Nikolac, predsjednik Foto kluba Color.

Riječ je o natječajnoj izložbi na koju se prijavilo 89 autora s 520 fotografija. Fotografije je odabrao Branislav Brkić, ugledni beogradski fotograf i predsjednik Foto saveza Srbije. Njegovim izborom na izložbi sudjeluje 49 autora iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Grand Prix Salona „Fernando Soprano“ dobila je fotografija „Paučina“ Hrvoja Mahovića iz Zagreba.

Neposredno nakon otvorenja izložbe, Ivica Nikolac, predsjednik Foto kluba Color, održao je zanimljivo predavanje o estetici i valorizaciji crno-bijele fotografije – „Magija crno-bijele fotografije, crno-bijela fotografija u kontekstu digitalnog doba“.

Gostujuća izložba riječkog Foto kluba Color rezultat je uspješne suradnje dvaju klubova započeta 2019. godine tijekom koje su realizirane dvije izložbe, dvije radionice starih fotografskih tehnika i tri predavanja o fotografiji koje je vodio Ivica Nikolac.

Izložba je realizirana uz financijsku podršku Grada Rijeke, Ministarstva kulture i medija i Grada Splita te je dio godišnjeg programa Fotoklub Split’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’, a splitskoj će publici biti otvorena do 7. veljače.