Radionica – gustoća kompozicije – odricanje nastojanja gledljivosti i dopadljivosti

Izlozba Za one koji vole istraživati medij fotografije planiramo napraviti ne tečaj nego radionicu “Gustoća kompozicije i slikanje ničega”. Cilj radionice je tražiti i snimiti ono nešto što se ne uči na tečajevima fotografije. Polaznici će biti upoznati s činjenicom da fotografija ne mora nužno biti “nevjerojatan odlučujući trenutak”, ne mora uopće biti dobra fotografija, tipa Instagram, Facebook, odnosno  tipična gledljiva fotografija kakve viđate na salonima fotografije,  i kakve jedni drugima lajkate. Poželjnije je da ona bude rezultat promišljanja prostora, ekvivalenta njegove gustoće i slikanja ničega.
Naše geslo je “Ako naučimo gledati možda naučimo vidjeti”.

Ova hrabra avantura uključuje isključenost podilaženja ukusima prosječnog konzumenta i zahtjeva odricanje od nastojanja postizanja velike gledljivosti i dopadljivosti.
Ako sebe vidite kao potencijalnog učesnika radionice, pošaljite kratki komentar zašto ste odlučili učestvovati te nekoliko vaših radova na širu temu, po mogućnosti neobrađenih u shopovima.
Neobvezujuće prijave se primaju do sredine 17. na adresu fotoklubcolor@gmail.com s naznakom:  Gustoća kompozicije i slikanje ničega.
Učesnici, (ako ih bude) birat će se analizom vašeg pisma namjere (zašto ste odlučili učestvovati na radionici) i analizom vaših radova.

Mentor i voditelj radionice je manje poznati riječki fotograf, teoretičar gustoće kompozicije i slikanja ničega Ivica Nikolac.
Točan termin početka će se odrediti 31. listopada.