Otvorenje Galerije Pasaž 8. mart 2024

Otvorena galerija Pasaž

Izložbom odabranih radova izložbe „Žena“ koju Fotoklub Color organizira već  20 godina , u petak, 8. ožujka otvorena je nova riječka galerija – Galerija Pasaž, u Križanićevoj 1b.
Kustos izložbe je Ivica Nikolac, a na izložbi je prikazano 46 odabranih radova autorica i autora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine s izložbi održanih prijašnjih godina. Izložba prikazuje različite načine pristupa temi izložbe – ženi, od akt fotografije, apstraktne fotografije, dokumentarističke fotografije, pa do portreta.
Uz brojne kolegice i kolege iz Hrvatske, otvorenju galerije nazočila je i tajnica HDLU Rijeka, Jasna Rodin, tajnica Zajednice tehničke kulture Rijeka, Tihana Kalčić, predsjednica Vijeća MO Centar-Sušak  Azra Zubić – Zec te prijatelji i kolege iz  Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Na otvorenju su uručene nagrade dobitnicima nagrada 20. natječajne Izložbe Žena.
I. nagrada, uručena je Nenadu Martiću, EFIAP PLATINA, iz Zagreba, Fotoklub Zagreb, za fotografiju Plešući s crvenom na žutoj, 2. nagrada, Andreji Ravnak, MF FZS, EFIAP/d1, iz Celja, Digitalni Foto Klub Celje, Slovenija, za fotografiju asiL anoM te 3. nagrada, Luciji Stolnik, iz Zagreba, Fotoklub Zagreb, Fjoka. Među dobitnicima Pohvala koji su nazočili dodjeli bili su Dubravka Ovčarić,  iz RijekeRijeka, FK Color Rijeka, za fotografiju Sjena i Zvonko Radičanin, EFIAP/d2, iz Zagreba, Fotoklub Zagreb, za fotografiju Hommage to Fan Ho.
Nagrade su uručili Nives Papandopulo i predsjednik kluba Ivica Nikolac.