Foto Kotli izlet i Radionica analogne fotografije

Prema programu za 2022.g. Foto klub Color namjerava u nedjelju 27. ožujka. 2022. organizirati jednodnevni foto izlet na relaciji: Rijeka – Kotli –  Oprtalj –  Grožnjan – Rijeka.
Izlet bi se iskoristio za prvi dio radionice analogne fotografije.


Išlo bi se kombijem u organizaciji kluba, ali bi se trošak dijelio na broj učesnika (pretpostavka između 100 i 200 kuna).
Članovi kluba imaju prednost.
Cijena izleta odredit će se prema broju prijavljenih, trudit ćemo se da bude što povoljnija. Izlet bi se održao, u nedjelju 27. ožujka. 2022.

Radionica analogne fotografije

Izlet Kotli –  Oprtalj –  Grožnjan bi se iskoristio za prvi dio radionice analogne fotografije.
Polaznici radionice snimali bi analogno (ali i digitalno naravno). Radionica analogne fotografije je podijeljena u tri dijela, dakle trodnevna.
Radionica je raspoređena tako da se održi u dva vikenda i jednu večer tijekom tjedna.

  • Prvi dio obuhvaća snimanje na terenu na filmu – jedan dan (subota ili nedjelja) se snima.
  • Drugi dio obuhvaća razvijanje filma u tamnoj komori – jedan dan tijekom tjedna se razvijaju snimljeni materijali kako bi filmovi  bili spremni za izradu povećanja
  • Treći dio obuhvaća analizu snimljenog, pripremu i izradu povećanja na foto papiru u tamnoj komori – jedan dan (subota ili nedjelja) za izradu povećanja na foto papiru.

Radionica analogne fotografije će se održati ako se prijavi najmanje 5 učesnika, zbog velikih troškova organizacije: (nabava filma, nabava kemikalija, nabava papira, priprema i izvođenje).
Cijena radionice je 500 kuna po osobi. Svaki učesnik dobiva jedan crno-bijeli film kojeg će sam razviti, a moći će se okušati u izradi povećanja na foto papiru.

Radionica se može platiti u tri rate 100 + 200 + 200, unutar razdoblja trajanja radionice.

Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj učesnika za Foto Kotli, a prijavi se dovoljan broj učesnika za radionicu analogne fotografije, ista bi se održala snimajući po Rijeci.

Prijave su otvorene i dostavljaju se putem prijavnice u prilogu na e-mail kluba fotoklubcolor@gmail.com s naznakom “Foto Kotli”, do popunjenja, a najkasnije do 22. ožujka 2022.

Selo Kotli nalazi se u blizini gradića Huma i napušteno je preko 40 godina. Naziv je selo dobilo od kotala koje je rijeka Mirna napravila u kamenom vapnencu tijekom stoljeća. Nekoć je ovo selo bilo poznato po krojačima i mlinarima. Danas posjetitelji mogu vidjeti stari mlin koji je još očuvan. Oprtalj je slikoviti gradić u središnjoj Istri koji će vas očarati na prvi pogled. Prema mišljenju mnogih, Oprtalj je jedan od najpitoresknijih gradića sjeverne Istre, smješten na brežuljku do kojeg se uskom visoravni s južne strane dolazi iz pravca Motovuna. Grožnjan je mali istarski gradić s velikim kulturnim značenjem na samo dvadesetak minuta od Umaga, bogat brojnim galerijama i ateljeima. Iz Grožnjana se pruža pogled na dvadesetak okolnih istarskih mjesta, na dolinu Mirne ali i na more od Novigrada do Umaga.